مقدمه:
تفاوت اصلی بین ورق استیل 304 و 202 در این است که ورق استیل 304 دارای محتوای بالای کروم و نیکل است که باعث می شود کمتر مستعد زنگ زدگی شود، در حالی که ورق استیل 202 دارای مقدار کمی کروم و نیکل می باشد و به همین دلیل بیشتر مستعد زنگ زدگی بوده و در شرایط خورنده مقاومت لازم را ندارد. ورق استیل 304 نوع رایج ورق استیل است که از عناصر فلزی کروم و نیکل به عنوان اجزای اصلی غیر آهنی تشکیل شده است و ورق استیل 202 نوع کمتری از ورق استیل است که مستعد زنگ زدگی است.
ورق استیل 304 چیست؟
همانطور که گفته شد ورق استیل 304 نوع رایج ورق استیل با کاربرد فراوان در صنایع مختلف است که دارای عناصر فلزی کروم و نیکل به عنوان اجزای اصلی غیر آهنی بوده و همین عناصر بر روی ساختار و خواص آن تاثیر می گذارد. این رایج ترین شکل ورق استیل است. محتوای کروم در این فولاد بین 18 تا 20 درصد است. محتوای نیکل بین 8٪ تا 10.5٪ است.
ما می توانیم ورق استیل 304 را به عنوان ورق استیل آستنیتی طبقه بندی کنیم. معمولاً این آلیاژ فلزی در مقایسه با فولاد کربنی رسانای الکتریکی و حرارتی کمتری دارد. ورق استیل 304 مغناطیسی است. با این حال، در مقایسه با فولاد، نسبتاً کمتر مغناطیسی است. علاوه بر این، در مقایسه با فولاد معمولی، مقاومت به خوردگی بالایی دارد. ورق استیل 304 به دلیل سهولت شکل گیری به اشکال مختلف به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.
هتفیلد در سال 1924 ترکیب ورق استیل 304 را توسعه داد و در آن زمان با نام تجاری "Staybrite 18/8" به بازار عرضه شد. این نام نشان دهنده محتویات کروم و نیکل است. با این حال، در خارج از ایالات متحده آمریکا، این آلیاژ فلز معمولاً به عنوان ورق استیل A2 شناخته می شود. وقتی صحبت از صنعت تجاری ظروف آشپزی می شود، به ورق استیل 8/18 معروف است. ورق استیل 304 علاوه بر کروم و نیکل، حاوی کربن، سیلیکون، منگنز، فسفر و گوگرد نیز می باشد.
کاربردهای مختلفی از ورق استیل 304 وجود دارد. ساخت انواع تجهیزات حمل و نقل و پردازش مواد غذایی مانند پیچ، قطعات ماشین آلات، ظروف و بدنه اتومبیل، در معماری برای لهجه های بیرونی از جمله ویژگی های آب و آتش و غیره از این ورق استیل استفاده می کنند. این فرم فولادی ضد زنگ معمولاً در ساخت مواد کویل معمولی برای بخارسازها مهم است.
ورق استیل 202 چیست؟
ورق استیل 202 نوع کم کاربرد از ورق استیل است که مستعد زنگ زدگی است و همچنین در کلاس آستنیتی آلیاژهای فلزی قرار دارد. بنابراین، ریزساختار این آلیاژ ورق استیل دارای ساختار مکعبی وجوه مرکزدار است. ورق استیل 202 دارای منگنز و نیتروژن در ساختار شیمیایی خود است که جایگزین موثری برای محتوای بالای نیکل در ساختار ورق استیل 304 است. با این حال، ورق استیل 202 هنوز مقداری نیکل دارد.
این شکل از ورق استیل در ساخت انواع سینک های آشپزخانه، وسایل آشپزی، گیره های شلنگ، تجهیزات رستوران، تزئینات خودرو، بوگی های راه آهن، تریلرها و برخی از درمان های معماری مانند پنجره ها و درها اهمیت دارد.
مشابه بیشتر آلیاژهای آستنیتی، ورق استیل 202 به ما اجازه می دهد تا آن را با تکنیک همجوشی معمولی جوش دهیم. علاوه بر این، استفاده از روش های مقاومتی را برای فرآیند جوشکاری مجاز می کند. با این حال، استفاده از روش جوش اکسی استیلن برای این ورق استیل مناسب نیست.
تفاوت بین ورق استیل 304 و 202 چیست؟
ورق استیل 304 و 202 دو نوع از آلیاژهای فلزی ورق استیل هستند. تفاوت اصلی بین ورق استیل 304 و 202 در این است که ورق استیل 304 دارای محتوای بالای کروم و نیکل است که باعث می شود کمتر مستعد زنگ زدگی شود، در حالی که ورق استیل 202 دارای مقدار کمی کروم و نیکل است که باعث می شود بیشتر مستعد زنگ زدگی باشد.
جمع بندی مقایسه ورق استیل 304 در مقابل 202:
304 و 202 دو نوع ورق استیل هستند که جز مواد صنعتی حاوی کروم محسوب می شوند. تفاوت اصلی بین ورق استیل 304 و 202 در این است که ورق استیل 304 دارای محتوای بالای کروم و نیکل است که باعث می شود کمتر مستعد زنگ زدگی شود، در حالی که ورق استیل 202 دارای مقدار کمی کروم و نیکل می باشد و همین امر باعث می شود مستعد زنگ زدگی باشد.
گردآورنده: سید رحیم کیاحسینی